10-ть можливостей використання "космічної" ковдри

Вперше розроблені НАСА в 1964 Майларові ковдр для надзвичайних ситуацій, або також відомі як "космічні" ковдри, або теплозахістне покриття, виготовляють з тонкого листа пластика зазвичай ПЕТ плівки, вкритого металевим віддзеркалювальним матеріалом. Як правило, ковдру золотого або срібного кольору. Матеріал призначений відзеркалювати до 97 відсотків від випромінюваного тепла. Ковдри розроблені, щоб бути водонепроникними також.

Відбивна природа робить Майларові ковдри, буквально рятівником в ситуаціях виживання в умовах холодної погоди. Майларова ковдра загорнута навколо вашого тіла буде відзеркалювати тепло назад до тіла, допомагаючи запобігти переохолодженню.

Крім зберігання тепла і захисту від дощу і снігу, є багато інших застосувань для ковдр. 

У доповненні до типових ковдр можна знайти в багатьох аптечках, ще є "космічні" ковдри , які вважаються всепогодними. Ковдри є багаторазовими, а не одноразовими.

Ви можете придбати ковдри, які мають люверси у всіх кутах, так що ковдру може бути використаний повторно, як брезент для укриття, захисту спорядження, і вони можуть бути використані в якості ізоляції від землі в холодних або вологих умовах.

Маючи більш ніж одну ковдру означає, що ви можете створити більше укриття, закріпивши ковдри разом, використовуючи люверси і мотузки. Деякі вважають, що ковдри тепліше, ніж шерсть але майже без ваги. 

Деякі аварійні ковдри випускаються в яскравих кольорах роблять їх ідеальними для подачі сигналів рятувальникам. Червоний або помаранчевий ідеальним для сигналізації.

 

1.) Вогонь Початкова

https://www.youtube.com/watch?v=u7nDoliNlhs

Можливо, ви бачили епізод Fat Guys In The Woods (Сезон 2, Епізод 1 "Операція Desert Patrol»), де Крик Стюарт використовує пластикове відерце від кави і маленький шматочок ковдри, щоб створити параболічне дзеркало для загоряння вогню.

Параболічний відбивач з увігнутою поверхнею, що відбиває, який використовується для збору і проектування енергії, в даному випадку, енергії від сонячних променів. Поверхня, що відбиває був шматком ковдри.

Контейнер був пластиковий з кришкою. Центр кришки був вирізаний залишаючи шматок ковдри над відерцем, маючи велику відбивну поверхню. Зробив отвір в нижній частині банки куди була вставлена ручка. Порожня частина ручки виступала в якості соломки.

Для того, щоб створити увігнуту відзеркалювальну поверхню один з хлопців мав викачати повітря з відерца. Форма така ж, як відбивач позаду фари на автомобілі.

2.) Приготування / Очищення води

Знову ж використовувати чашу або навіть яму в землі з ковдрою можливо створити сонячну піч. Помістіть їжу в центрі і нехай тепло зробить все інше. Ви також можете очистити воду за допомогою цього методу. Ви повинні взяти чистий, та безпечний для води контейнер, такий як пляшка води або пластиковий глечик. Помістіть контейнер повністю забрудненої води в центрі ями.

Почнуть відбуватися три речі. По-перше, сміття у воді почне осідати, що само по собі, допомагає очистити воду, а по-друге, отримане тепло допомагає пастеризації води і третье ультрафіолетові промені допомагають вбити бактерії у воді.

При використанні тільки УФ-променів, це займе близько шести годин, щоб вбити бактерії і паразити. Однак, концентруючи промені ви створюєте тепло, яке допомагає прискорити процес. Вода може бути пастеризована при температурі нижче кипіння.

Giardia, Cryptosporidium, сальмонели черевного тифу, і E.coli, наприклад, гинуть при температурі 60°С (140 ° F) в той час як гепатит А вбивається при 65 ° C (149 ° F) . Забруднення будуть знищені, якщо температуру підтримують протягом певного періоду. Ви, ймовірно, не буде мати спосіб вимірювання тепла, тому залишайте воду на місці якомога довше.

3.) сигнальний пристрій

Для того, щоб створити дзеркало для сигналу можна вирізати квадрат матеріалу або використовувати всю ковдру, закріпивши на землі на відкритій місцевості. Якщо ви бачите літак, наприклад, ви можете розмахувати відбиваючи сонячні промені. Для того, щоб легше тримати і носити і підтримувати його форму, можна обернути матеріал навколо шматку картону, дерева або пластику. Використовуйте як дзеркало.

4.) Мотузки

Матеріал можна розрізати на смужки і переплести або використовуватися без плетення, якщо робота не вимагає гладкої мотузки. Для використання в якості рибальської волосіні ви б вирізати три смужки і скрутити разом, щоб створити товсту мотузку. Матеріальні легко рветься і проколюється, але у нього є пристойна міцність на розтяг при використанні в якості мотузок.

5.) Відзеркалення сонячного світла від тіла

Мало того, що майларові ковдри відзеркалюють тепло тіла назад в тіло, також може відбивати сонячне світло від тіла. Використовуйте ковдру, щоб уникнути опіків сонця, використовувати як брезент, щоб створити затінену область. Не кутайтесь в ковдру, в жарку погоду.

6.) Наживка

Ви можете обернути шматки блискучого матеріалу навколо об'єкта, щоб діяти в якості приманки. Ви можете також нарізати на смужки і зв'язати смужки, щоб діяти в якості мотузки при рибалці.

7.) Використовуйте для збору роси або дощової води

Накрийте над рослинністю, а потім створіть поглиблення в матеріалі для збору роси протягом ночі. Ви можете використовувати ковдри в багатьох випадках, для збору дощової води. Викопайте ямку в лінію укладіть матеріалом, але переконайтеся, що область навколо не забруднена фекаліями тварин, іншим.

8.) Направити тепло з вогню у ваше укриття, або тіло

Повісьте ковдру так щоб тепло від вашого вогню направляється туди, де ви хочете. В ідеалі ви повинні мати більш ніж одну ковдру, щоб ви могли врити стіни свого укриття, щоб зберегти тепло, в той час як інші ковдри можуть направити тепло в укриття.

9.) Швидко сушити одяг 

Навіть якщо повітря холодне ковдра швидко висушить одяг, розміщений на матеріалі в прямому або навіть непрямому сонячному світлі. Вологий одяг смертельний в холодну погоду, тоді як можна швидше зняти мокрий одяг, а потім укутати в ковдру, потім покладіть ще одну ковдру на сонці і помістити одяг на неї. Відіжміть одяг з якомога сильніше, перш ніж класти на ковдру. Повертати час від часу для більш швидких результатів.

10.) Використання в якості укриття

Хоча очевидно, що вони можуть бути використані в якості аварійного житла варто згадати його ще раз. В критичній ситуації люди можуть забути, одну або і більше ковдра, з набору першої допомоги, які можуть бути використані як брезент або пончо, щоб захистити вас і спорядження від дощу і снігу.

Інші області застосування включають
 

  • Тримайте гаряче сонце від нагрівання кімнати в вашому домі, покривши склопакети з майларовим ковдрами.
  • Повісьте в дверних отворах, щоб закрити приміщення в зимовий період. Ковдри триматиме тепло всередині приміщення яке ви займаєте.
  • Повісьте ковдру позаду дерев'яної печі, радіатора, або іншого нагрівального пристрою, щоб відбивати тепло в кімнату.
  • Нарізати на полоски і використовувати для кріплення або зробити повязку для іммобілізації зламаної руки.

Додавши трохи фантазії можна придумати ще більше застосувань майларовим ковдрам чи то в ситуації виживання, в будинку або в вашому кемпінгу.

 

Источник: 
http://prepforshtf.com/mylar-emergency-blankets/#.VYKdq_ntmko
Читайте